Geboren28 mei 2014
MoederSensational Spirit Still the One (Jess-Lyn)
VaderCh. Rafter Creek’s Blue Chip (Shadow)
Nestgrootte5 teven en 4 reuen (9)

Derde Nest

Geboren

Allen hebben een lange staart.

-0.30 u. red-merle reu ‘Foster’ 364 gr
-0.36 u. red-merle teef ‘Flame’ 352 gr
-0.45 u. red-tri reu ‘Rusty’ 380 gr
-0.55 u. red-tri reu ‘Flynn’ 330 gr
-1.02 u. bleu-merle teef ‘Dayo’ 382 gr
-2.30 u. black-tri reu ‘Rocky’ 300 gr
-2.35 u. red-merle teef ‘Bailey’ 283 gr
-3.00 u. red-tri teef ‘Myrah’ 348 gr
-3.20 u. blue-merle reu ‘Shadow jr.’ 340 gr

Week 1

Wij zijn tevreden en groeien goed! Lekker slapen en rondscharrelen. MammaJess is dan ook super … we worden gewassen … beschermd …  als we een piepje geven en mamma is even buiten of uit beeld … is ze weer gelijk bij ons.

Week 2

Wij zijn nu 2 weken oud … afgelopen week zijn onze oogjes geopend! We gaan steeds meer op 4 pootjes lopen (nou ja, proberen dus) onze nageltjes zijn geknipt zodat we mamaJess met het melktrappelen niet teveel beschadigen en … we zijn voor de eerste keer ontwormd! Elke dag groeien we, we zijn tevreden en hebben het naar ons zin!

Week 3

Afgelopen week zijn wij wéér gegroeid, wij wegen nu allen meer dan een kilo! Dit mede dankzij de heerlijke vleesjes gedrenkt in warme geitenmelk. Als het weer het toelaat mogen wij gauw gaan kennismaken met … gras en fluitende vogeltjes … naar buiten dus.

Week 4

Ook de afgelopen week zat weer ‘vol’ met nieuwe indrukken, als het weer het toelaat spelen we nu elke dag buiten … feest! Er valt van alles te ontdekken zoals: gras, de zandbak, grinttegels, tunnel waar je doorheen kunt rennen, ballenbak én het geluid van vogels, andere honden etc. etc. Ook zijn onze nageltjes weer geknipt en zijn we weer ontwormd. Benieuwd naar onze gewichten? Wij wegen nu allemaal rond de 2 kilo!

Week 5

Wij zijn nu al 5 weken en … spelen elke dag lekker buiten! Kijk maar naar de foto’s, dan kun je ons zien 🙂 Oma Sally is ook regelmatig bij ons te vinden (een echte oma, duidelijk maar toleranter dan mama Jess, hihi). Niet nodig om te vertellen dat we nog steeds groeien, het leven is een feest!

Week 6

Het leven is … spannend, vol met nieuwe indrukken én heel veel buiten spelen tot ’s avonds laat. De chipper is langsgeweest en heeft ons voorzien van een chip zodat we altijd traceerbaar zijn. Ook zijn we in de auto meegeweest, met z’n negenen passen we niet meer in de doggyride dus … ging er ook een bench mee. Bij de dierenarts moesten we even wachten en toen mochten we met z’n allen in de spreekkamer spelen terwijl dat we een voor een werden gecheckt en ingeënt. Baasjes blij want we zijn allemaal kerngezond!

Week 7

Wij zijn 7 weken oud en ontdekken elke dag weer nieuwe dingen … onze baasjes leren ons dat het leven leuk is 🙂 Mee in de auto, puppentest, inventarisatie, ogendokter en veel spelen en knuffelen! Elke dag weer nieuwe indrukken …

Week 8

Wij zijn nu 8 weken oud, tijd om uit te vliegen, we hebben veel geleerd en zijn zo goed mogelijk voorbereid op deze wereld, de rest is nu aan de nieuwe baasjes om blij met ons te zijn, van ons te houden en ons leiding te geven!

Terugkomdag

22 September 2014 was dan de spelletjesdag van het nest van Jess-Lyn…zeer geslaagd en het weer werkte ook mee! Zo fijn om alle puppen weer te zien … fijn dat iedereen er was … oké, er was dan ook … de stamboom te halen.

Nestinventarisatie

16 maanden oud

18 oktober 2015, nestinventarisatie van de ASCN (nest Jess-Lyn X Shadow geb. 28-5-2014)

Beoordeling gedrag:

  • Alle honden bij de kennismaking erg vriendelijk.
  • Alle honden nieuwsgierig bij het geluid, met goed herstel al dan niet met de baas.
  • Schrikreacties bij het jasschort, herstel geheel of gedeeltelijk met steun van de baas. Groot verschil qua temperament in het nest. De reuen wat onstuimig en de teven (over het algemeen) wat rustiger. Goed baas-hond contact.
  • Alle honden flink in de puberteit.

Beoordeling exterieur:

Nest met ras typische honden, jammer genoeg 3 met gebitsfouten (ondervoorbeten). De staarten worden bij allemaal hoog gedragen, sommigen soms met een krul over de rug. Het gedrag is geweldig.

Alle honden zijn vriendelijk naar mij (enkele zelfs héél erg vriendelijk).